Alexandra Leinonen

Cert. Yogalärare

0706–371 348

Hör av dig om du har några frågor:

Jag var en sökare. Jag sökte efter något, jag visste inte riktigt vad, men något var det som saknades i mitt liv. Jag letade i många av jordens hörn, men jag hittade det aldrig. Och här kommer klyschan: det jag sökte fanns ju redan inom mig! Det var inte förrän jag hittade yogan som jag insåg det och kunde börja utforska det. Det där som jag trodde att jag saknade. Det där som jag sökte.

Jag hade rörligheten med mig, mycket gymnastik och en mormor som gillar att stå på huvudet, så yoga var lätt i början. Men efter ett tag blev det svårare då jag insåg att yoga handlar om att balansera! Jag var tvungen att balansera min rörlighet med styrka och jag var tvungen att balansera min ständigt tänkande analyserande oroliga hjärna med ett lugn. Det var en utmaning. Det är fortfarande en utmaning.

Jag tror att yogan hittar oss, den hittar oss när vi behöver den. Kanske är det en kompis som tar med dig, kanske söker du yogan själv på ett bibliotek eller ett gym. Eller så finns yoga bara helt plötsligt som en del av ditt liv, lite utan att du ens märkte när det smög sig in. För min del var det julen 2007 som yogan på allvar hittade mig, på en strand i Indien! Sedan dess har jag fördjupat min egen yoga inom olika traditioner och i olika länder. Jag har hjälpt andra att hitta sin yoga sedan 2009. 

Yogan är föränderlig, liksom livet i allmänhet, och därför vidareutbildar jag mig ständigt. Genom åren har jag hunnit med:

-Yogastudier under 6 månader för Shivani i Barcelona under Swami J från Traditional Yoga of the Himalayan Masters

Globalyoga (Anatomi & Assisstering, Yin, Power, Rest samt assisteringsåret/mentorprogrammet för Johanna Hector, totalt 700 h)

-Supersoul Yoga 300h Advanced Yoga Teacher Training för Raghunath i Indien

Utöver detta har jag yogat för flera fantastiska lärare över världen och haft äran att deltaga i flera Yoga Games där jag alltid får ny inspiration och lär mig mängder!

Till vardags arbetar jag som läkare, just nu på vårdcentral, i höst börjar jag jobba inom psykiatrin. Därför har det jag lär ut en djup förankring i kunskapen kring kroppen och sinnet. Under klasserna diskuterar vi de olika förklaringsmodellerna av kroppen, välmående, hälsa och sjukdom/obalanser både från väst och öst.

YOGA & DU
Den yogan jag delar med mig av är en kombination av mina passioner: kärlek, yogans rörelser, andningsövningar, filosofi och meditation. Oftast håller jag två parallella kurser i Hatha- och yinyoga. Därutöver håller jag ibland workshops och guidar fredagsmys. Mina hathaklasser brukar vara flödande och kan bli svettiga. Yinyogan är meditativ, lugnande och utmanande på samma gång! Jag tycker att det är viktigt att ha en förståelse för vad som händer med kroppen, hur vi kan påverka den och hur vi bör ta hand om den så vi inte skadar den, vi ska ju ha den i rätt många år ändå. Så, under mina klasser pratar vi anatomi, biomekanik och fysiologi blandat med mantran, sång och ibland lite poesi. Ibland är det tyst. Ibland skrattar vi.

© 2020 ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA