priser-for-lakande-cochning

MINDFULNESSBASERAD STRESSREDUKTION (I GRUPP)

Mindfulness är ett sätt att leva med sig själv och livet. Där livet, hur det än ser ut, inte ses som ett hinder eller ett problem eller något som måste lösas utan som något vackert och som man känner djup vördnad och tacksamhet för. Livet upplevs så mer som ett äventyr som ständigt skänker nya insikter. Genom mindfulness blir man mer nyfiken på livet och mer tillåtande till att man inte alltid måste förstå. Man blir mer nyfiken, öppen och när smärta kommer (för det kommer alltid finns i livet) så vågar man omfamna även detta och se att smärta är lika vackert som allt annat.

MBSR (Mindfulnessbaserad Stressreduktion) kursen bygger på erfarenhetsbaserd kunskap och vänder sig till ALLA. Till dig som är nyfiken på dig själv och vad det är som hindrar dig ifrån att uppleva mer välbefinnande. För dig som exempelvis upplever problem med stress, utmattning, smärta, ångest eller har återkommande perioder av depression/nedstämdhet. Den vänder sig också till dig som tycker livet rusar fram och som vill leva ett mer närvarande liv, här och nu.Vi övar på att upptäcka mönster som skapar lidande och utforskar möjligheter att välja andra sätt att leva med och möta det som sker. Vi närmar oss och lär känna våra tankar, känslor och hur dessa påverkar relationen till oss själva och de omkring oss.

NYA Kursdatum & Tid
Söndagen 23/2 10.00 –14:00
Söndagen 8/3 10.00 – 14:00
Söndagen 22/3 10.00 – 14:00
Söndagen 5/4 10:00 – 17:00

Kursinnehåll
-Kroppsskanning
-Fokus på andningsprocessen
-Mindfulness i rörelse
-Sittande meditation
– Erfarenhetsbaserad utforskning av meditationer i grupp
-Interaktiva övningar för ökad närvaro i vardagslivet
– Hemuppgifter – ca 45 min 6 dagar i veckan
-Kurslitteratur och inspelade guidade meditationer

Kursen hålls över en 2 månaders period och består av av fyra undervisningstillfällen som varar fyra timmar med avbrott för mellanmål. Kursen består totalt av 16 undervisningstimmar och en halv retreatdag. Kursen, som är rolig och lärorik, kan också vara krävande och fordrar engagemang. Mindfulness, som allt annat, upplevs lättast genom att man praktiserar, vilket kursen stödjer dig i.

Lärare
Maria Strömberg
Post Gradute Cert. Teaching Mindfulness
Fil.kand Psykologi
Int. Cert. Iyengar Yoga lärare

Under 2008 − 2010 utbildade jag mig vid universitetet i Wales (Centre for Mindfulness Research and Practice, Bangor University) till att leda 8-veckorsprogram i både MBSR – mot stress och smärt lindring, och MBKT – förebyggande av återfall i depression samt att hålla kortare mindfulnesskurser. Jag har suttit många tysta retreats och jag har mediterar och Yogat regelbundet i ca 12 år.

Tack vare mindfulness, yoga och visa ord har jag sett vem jag är. Att finna mig själv var som att komma hem till sig själv för att se att jag alltid funnits här och det aldrig har varit vilse eller att det har varit något fel på mig. Jag är hel och har alltid varit. Det enda som har hindrat mig tidigare var en tro på att jag inte var hel. att det fattades något. Nu vet jag att det inte är så och mitt liv är fantastiskt hur det än är. Totalt förälskad i livet och allt som det bjuder på.

Lokal Skövde YogaCentrum
Barrstigen, 1 D, Östermalm, Skövde

Kostnad
Privatperson: 4000 SEK
Företag: 6000 SEK exkl.moms

Anmälan
Ring: Maria Strömberg 0727 348242
Skriv: mindfulnesskallan@gmail.com
www.skovdeyogacentrum.se
www.mindfulnesskallan.se

© 2020 ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA