Y O G A

Med Katarina Eklund

 

MÅNDAG MEDVETEN GRAVID YOGA 

TID: 18:30 - 20:00  Startdatum:  29/8 
KOSTNAD: 1290 kr för  6 tillfällen
NIVÅ:: alla, nybörjare som vana och när som under graviditeten.

Läs mer här!

Under en graviditet sker en mängd förändringar, såväl inuti som utanpå kroppen, men även i sinnet. Medveten Gravidyoga handlar om att ta hand om dig själv, att få vara precis så som du är och släppa alla krav och måsten. En graviditet är en resa, och ingen dag är den andra lik.

Under en klass i Gravidyoga får du möjlighet att ställa dig själv frågan ”Vad behöver jag just nu?”

Alla tankar och känslor är välkomna, och likaså alla dagsformer! Är det vila din kropp önskar mest av allt, kan du vila dig igenom hela klassen, är det rörelse du längtar efter kommer du få röra dig genom inkännande yogaflöden speciellt anpassade efter den gravida kroppen. 

 


TORSDAG  DROP IN YOGA
Tid: Onsdagar 18:30 - 20:00  Datum: 31/8, 14/9, 28/9
Tid: Söndagar 10:00 - 11:30: Datum: 11/9, 25/9, 9/10

Kostnad: 215 kr/ per gång 
Nivå: ALLA  
OBS! Föranmälan krävs för denna klass BOKA HÄR 

Läs mer här!

Här får du chansen att prova såväl flödande och dynamisk Viryayoga samt vilande och återhämtande Yin/Restorative yoga. Under hösten 2022 erbjuder jag dropin*-klasser i Viryayoga och Yin/restorativeyoga. De första tre tillfällena består av Viryayoga och de sista tre av Yin/restorative.

Läs mer om de olika yogaformerna här nedan; Viryayoga: Virya betyder kraft eller energi på sanskrit, och det är just detta samt glädje som är en av grundstenarna i Viryametoden! Lägg till en dos filosofi, ett tydligt biomekaniskt tema samt 10 moduler där hela kroppen systematiskt arbetas igenom. En klass börjar och avslutas alltid i stillhet, men däremellan kommer du få chans till en fysisk utmaning, att pröva såväl din styrka som rörlighet och balans, men alltid utifrån din egen kropp och dina möjligheter!

Yin/Restorative: Både yin- och restorativeyoga är lugna yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning. Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian, lederna samt ligamenten. Positionerna hålls i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet.Restorativeyoga är vilande och mycket bekväma positioner som hålls under en längre tid, upp till 20minuter, utformade för djup avslappning, maximal återhämtning och stressreducering.

Under hösten kommer vi att även att utforska andningsövningar, sk pranayama, meditation samt Yoga Nidra; en djupt avslappnande form av meditation där kroppen befinner sig i ett sömnliknande tillstånd medan sinnet är vaket och medvetet.

 

Katarina Eklund

Certifierad Virya- & Gravid yogalärare 

Yoga för mig är ett redskap, ett redskap för att ta itu med mig själv. Yogan är en väg till lugn när jag är stressad eller upprörd, en chans att leka och upptäcka kroppens möjligheter och ett försök att stilla pladdret som pågår i mitt huvud. Yoga är inte svaret på allt, men det hjälper mig otroligt mycket i min vardag, både fysiskt och psykiskt. Jag började med yoga 2008, för att jag var nyfiken och för att jag ville göra något bara för mig. Jag trivdes omgående väldigt bra på yogamattan, men det var först 6 år senare som jag var redo att börja utforska mitt intresse för yoga på allvar. Sedan dess har jag fördjupat mig i litteratur; filosofi, anatomi, böcker och artiklar om olika slags yogaformer och dess grundare. 

Jag har flertalet yogalärarutbildningar i ryggen och har varit på längre retreater och kortare workshops. Jag har prövat en mängd olika yogastilar och tränat för olika lärare, och alla har de gett mig ytterligare lite kunskaper att lägga till min bank. Jag försöker ha ett öppet sinne gentemot all form av yoga, för det finns så otroligt mycket spännande att lära!

Idag undervisar jag klasser i såväl fysisk/dynamisk Viryayoga, som lugn Yin/Restorative samt Yoga Nidra och Gravidyoga/MammaBaby-yoga. Jag älskar att fördjupa mig i yogans värld, och att få dela med mig av min kunskap!

Mina ledord som yogalärare är glädje, avslappning och trygghet. Yoga ska vara till gagn för både kropp och sinne, och anpassas efter individen – inte tvärtom!