Y O G A

Med Katarina Eklund

 

ONSDAG FLÖDANDE OCH STÄRKANDE YOGA
Tid 19:30 - 21:00
Startdatum: 1/3
Kostnad: 1290 för 6 tillfällen 
Nivå: Alla nivåer, men för dig som vill ha en fysiskt utmanande klass

Läs mer här!

 Den här kursen vänder sig till dig som vill öka kroppsmedvetenheten, som söker en fysisk utmaning, och som vill bli starkare, rörligare samt förbättra balansen. En klass börjar och avslutas alltid i stillhet, men däremellan kommer du få chans att utmana dig själv, men alltid utifrån din egen kropp och dina förutsättningar! Du kommer också få möjlighet att lära känna din kropp och dess rörelsemönster genom klasser med olika fysiska teman. Grunden till dessa kommer från Viryametodens biomekanik, dvs hur kraft och rörelse påverkar kroppen, och hur vi kan använda vår kropp och belasta den på ett hälsosamt vis. Teknik, tips och trix blandas med sköna flöden i en härlig mix!

ONSDAG VILANDE YOGA
Tid: 19:30 - 21:00
Start: 19/4
Kostnad: 1290 kr för 6 tillfällen 
Nivå: Alla nivåer, nybörjare som vana

Läs mer här!

En klass för dig som söker stillhet och närvaro i stunden.

Behöver du en stund för dig själv, där din vila och återhämtning står i fokus? Känner du ofta att du ”fastnar” i ditt eget huvud med tankar som snurrar? Känns kroppen stel, spänd och orörlig? Då har du hittat helt rätt, då den här kursen kan hjälpa dig att slappna av i sinnet och landa i kroppen!

Yin- och restorativeyoga är båda lugna yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning. Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian, lederna samt ligamenten. Positionerna hålls oftast i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet. Restorativeyoga är vilande och mycket bekväma positioner som hålls under en längre tid, upp till 20minuter, utformade för djup avslappning, maximal återhämtning och stressreducering.

Yin- och restorativeyoga passar de allra flesta, framförallt dig som vill landa in i din kropp och få hjälp att låta tankarna vila. Under dessa klasser kommer vi att även att utforska andningsövningar, sk pranayama samt meditation och mindfulness.


ONSDAG MEDVETEN GRAVIDYOGA 

TID: 17:30 - 19:00 
Startdatum:  1/3 och 19/4

Kostnad: 1290 kr för  6 tillfällen
Nivå: alla, nybörjare som vana och när som under graviditeten.

Läs mer här!

Under en graviditet sker en mängd förändringar, såväl inuti som utanpå kroppen, men även i sinnet. Medveten Gravidyoga handlar om att ta hand om dig själv, att få vara precis så som du är och släppa alla krav och måsten. En graviditet är en resa, och ingen dag är den andra lik.

Under en klass i Gravidyoga får du möjlighet att ställa dig själv frågan ”Vad behöver jag just nu?”

Alla tankar och känslor är välkomna, och likaså alla dagsformer! Är det vila din kropp önskar mest av allt, kan du vila dig igenom hela klassen, är det rörelse du längtar efter kommer du få röra dig genom inkännande yogaflöden speciellt anpassade efter den gravida kroppen. 


FREDAGSMYS 

YINYOGA & YOGA NIDRA 

TID: 17:00 - 18:45  
Datum:  31/3 och 28/4

Kostnad: 275 kr per tillfälle
Nivå: alla

Läs mer här!

Behöver du en stund för dig själv, där din vila och återhämtning står i fokus? Vill du avsluta veckan i stillhet och ge dig själv den bästa starten på helgen? Då är dessa fredagsmys med Yinyoga och Yoga Nidra något för dig!

Yinyoga är en lugn yogaform där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning. Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian, lederna samt ligamenten. Positionerna hålls oftast i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet. Yoga Nidra är en form av meditation där sinnet förblir vaket och medvetet medan kroppen kan slappna av på djupet, ett stadie mellan vakenhet och sömn. Yoga Nidra är ingenting du gör, utan något du upplever, därför går det inte heller att ”misslyckas”!

Under dessa tillfällen kommer vi att fokusera på träelementet enligt TKM (traditionell kinesisk medicin), som kopplas till årstiden vår. All utrustning finns på plats på Skövde YogaCentrum, men ta gärna med en ögonkudde eller sjal att täcka ögonen med under Yoga Nidran.

Katarina Eklund

Certifierad Virya-, Yin- & Gravidyogalärare 

Yoga för mig är ett redskap, ett redskap för att ta itu med mig själv. Yogan är en väg till lugn när jag är stressad eller upprörd, en chans att leka och upptäcka kroppens möjligheter och ett försök att stilla pladdret som pågår i mitt huvud. Yoga är inte svaret på allt, men det hjälper mig otroligt mycket i min vardag, både fysiskt och psykiskt. Jag började med yoga 2008, för att jag var nyfiken och för att jag ville göra något bara för mig. Jag trivdes omgående väldigt bra på yogamattan, men det var först 6 år senare som jag var redo att börja utforska mitt intresse för yoga på allvar. Sedan dess har jag fördjupat mig i litteratur; filosofi, anatomi, böcker och artiklar om olika slags yogaformer och dess grundare. 

Jag har flertalet yogalärarutbildningar i ryggen och har varit på längre retreater och kortare workshops. Jag har prövat en mängd olika yogastilar och tränat för olika lärare, och alla har de gett mig ytterligare lite kunskaper att lägga till min bank. Jag försöker ha ett öppet sinne gentemot all form av yoga, för det finns så otroligt mycket spännande att lära!

Idag undervisar jag klasser i såväl fysisk/dynamisk Viryayoga, som lugn Yin/Restorative samt Yoga Nidra och Gravidyoga/MammaBaby-yoga. Jag älskar att fördjupa mig i yogans värld, och att få dela med mig av min kunskap!

Mina ledord som yogalärare är glädje, avslappning och trygghet. Yoga ska vara till gagn för både kropp och sinne, och anpassas efter individen – inte tvärtom!