Y O G A

Med Katarina Eklund

 

ONSDAG MEDVETEN GRAVIDYOGA 

TID: 17:30 - 19:00 
Start:  23/8 och 25/10
Kurslängd: 8 tillfällen
Kostnad: 1920kr
boka tidigt-pris 1735kr gäller t o m 31/7

Nivå: alla, nybörjare som vana och när som under graviditeten.

Under en graviditet sker en mängd förändringar, såväl inuti som utanpå kroppen, men även i sinnet. Den här kursen i Medveten Gravidyoga handlar om att ta hand om dig själv, att få vara precis så som du är och släppa alla krav och måsten. En graviditet är en resa, och ingen dag är den andra lik.

Under den här kursen får du möjlighet att ställa dig själv frågan ”Vad behöver jag just nu?”

Alla tankar och känslor är välkomna, och likaså alla dagsformer! Är det vila din kropp önskar mest av allt, kan du vila dig igenom hela klassen, är det rörelse du längtar efter kommer du få röra dig genom inkännande yogaflöden speciellt anpassade efter den gravida kroppen. 

 

Jag som håller i den här kursen är nybliven tvåbarnsmamma och med en graviditet och förlossning färskt i minnet (och kroppen!) kan jag med varm hand guida dig som gravid genom denna fantastiska resa! 

Jag vet nämligen precis hur stor roll yogan kan spela för att hantera en graviditet och förlossning, och vikten av de verktyg som fås.

 

Innehåll

Under den här kursen kommer du få en chans att landa och känna in kroppen och sinnet. Du kommer få yogaövningar som stärker din kroppsmedvetenhet och självkännedom, som kan vara till hjälp under förlossningen och dess olika faser, och rörelser anpassade efter graviditetens olika stadier och utifrån dina förutsättningar. 

Ett stort fokus ligger på andningen, och du kommer få pröva olika andningsövningar som kan vara ett verktyg för såväl avslappning som ett ökat mentalt fokus, vilket kan hjälpa dig under både graviditet, förlossning och under den omvälvande tiden som nybliven mamma!

Du kommer bli guidad genom olika meditationstekniker och i djupavslappning, Yoga Nidra, vilket kan vara otroligt hjälpsamt om du t.ex. har svårt att sova.

 

Mål

  • Att yoga under graviditeten ger dig en chans att följsamt hänga med i kroppens förändringar, att förbereda dig såväl fysiskt som psykiskt på den resa som en graviditet faktiskt är!
  • Hitta verktyg till andning och avslappning som hjälp under såväl graviditet som förlossning, och även som nybliven förälder
  • Stärka självtilliten; ge dig trygghet inför förlossningen oavsett hur den kommer att ske. 
  • Skapa kontakt med bebisen i magen redan under graviditeten
  • Få möjlighet att känna glädje, avslappning, trygghet och gemenskap med andra gravida

ONSDAG FLÖDANDE OCH STÄRKANDE YOGA
Tid 19:30 - 21:00
Startdatum: 6/9
Kurslängd: 12 tillfällen
Kostnad: 2760kr
boka tidigt-pris 2595kr gäller t o m 31/7 
Nivå: Alla nivåer, men för dig som vill ha en fysiskt utmanande klass

Vill du bli starkare, rörligare och förbättra balansen? Vill du göra detta utan att behöva gå på gym, utan istället genom yoga i en liten grupp med fokus på rörelseglädje och gemenskap? 

 Då är den här kursen något för dig!

 

Anledningarna till varför man vill yoga kan vara många och vitt skilda, likaså yogaformerna och intensiteten. 

Den här kursen vänder sig till dig som vill öka kroppsmedvetenheten, som söker en fysisk utmaning, och som vill bli starkare, rörligare samt förbättra balansen. 

En klass börjar och avslutas alltid i stillhet, men däremellan kommer du få chans att utmana dig själv, men alltid utifrån din egen kropp och dina förutsättningar! Du kommer också få möjlighet att lära känna din kropp och dess rörelsemönster genom klasser med olika fysiska teman. Grunden till dessa kommer från Viryametodens biomekanik, dvs hur kraft och rörelse påverkar kroppen, och hur vi kan använda vår kropp och belasta den på ett hälsosamt vis. 

Teknik, tips och trix blandas med sköna flöden i en härlig mix!  


TORSDAG VILANDE YOGA
Tid: 19:30 - 21:00
Start: 7/9
Kostnad: 1290 kr
Kurslängd:  6ggr inkl. sluten FB-grupp där alla klasser livesänds och sparas
Kostnad: 1495kr
boka tidigt-pris 1345kr gäller t o m 31/7
Endast online-deltagande 995kr
 

Nivå: Alla nivåer, nybörjare som vana

Behöver du en stund för dig själv, där din vila och återhämtning står i fokus? Känner du ofta att du ”fastnar” i ditt eget huvud med tankar som snurrar? Känns kroppen stel, spänd och orörlig? 

Då har du hittat helt rätt, då den här kursen kan hjälpa dig att slappna av i sinnet och landa i kroppen! 

Yin- och restorativeyoga är båda lugna yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning.

Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian, lederna samt ligamenten. Positionerna hålls oftast i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet.

Restorativeyoga är vilande och mycket bekväma positioner som hålls under en längre tid, upp till 20minuter, utformade för djup avslappning, maximal återhämtning och stressreducering.

Kursen passar framförallt dig som vill få hjälp att låta tankarna vila, men även som

motpol till en livsstil med mycket fysisk aktivitet.

Under dessa klasser kommer vi att även att utforska andningsövningar, sk pranayama samt meditation och mindfulness.

 

Den här kursen kommer även gå online via en sluten Facebookgrupp. Det betyder att du kan delta i realtid var du än befinner dig, eller vid ett annat tillfälle om det passar bättre! Alla klasser kommer finnas kvar under hela kursens gång samt ytterligare två veckor. Även du som deltar på plats kommer få tillgång till gruppen, på så vis går du aldrig miste om något tillfälle oavsett om du inte skulle ha möjlighet att delta någon gång pga ev. arbete, sjukdom eller resa.

Katarina Eklund

Certifierad Virya-, Yin- & Gravidyogalärare 

Läs mer om kurserna och Katarina här på hennes hemsida!

Yoga för mig är ett redskap, ett redskap för att ta itu med mig själv. Yogan är en väg till lugn när jag är stressad eller upprörd, en chans att leka och upptäcka kroppens möjligheter och ett försök att stilla pladdret som pågår i mitt huvud. Yoga är inte svaret på allt, men det hjälper mig otroligt mycket i min vardag, både fysiskt och psykiskt. Jag började med yoga 2008, för att jag var nyfiken och för att jag ville göra något bara för mig. Jag trivdes omgående väldigt bra på yogamattan, men det var först 6 år senare som jag var redo att börja utforska mitt intresse för yoga på allvar. Sedan dess har jag fördjupat mig i litteratur; filosofi, anatomi, böcker och artiklar om olika slags yogaformer och dess grundare. 

Jag har flertalet yogalärarutbildningar i ryggen och har varit på längre retreater och kortare workshops. Jag har prövat en mängd olika yogastilar och tränat för olika lärare, och alla har de gett mig ytterligare lite kunskaper att lägga till min bank. Jag försöker ha ett öppet sinne gentemot all form av yoga, för det finns så otroligt mycket spännande att lära!

Idag undervisar jag klasser i såväl fysisk/dynamisk Viryayoga, som lugn Yin/Restorative samt Yoga Nidra och Gravidyoga/MammaBaby-yoga. Jag älskar att fördjupa mig i yogans värld, och att få dela med mig av min kunskap!

Mina ledord som yogalärare är glädje, avslappning och trygghet. Yoga ska vara till gagn för både kropp och sinne, och anpassas efter individen – inte tvärtom!