OPTIMUM METODEN

P O S T U R A L  T R Ä N I N G  &  T E R A P I


"För att återupprätta balans, befria dig från smärtor och främja en frisk och välfungerande kropp och hållning "


Sommarkampanjen varar mellan 1/7 - 15/8OptimumMetoden är en banbrytande metod som har sina rötter i postural terapi och träning. Genom en kombination av träning och behandling adresserar vi kroppens grundläggande orsaker till stelhet och kroniska smärtor. Vårt fokus ligger på att förstå och förbättra kroppens funktion. Vi analyserar kroppens rörelsemönster för att identifiera vilka områden som fungerar väl och vilka som inte gör det. Genom att upptäcka de delar av kroppen som kompenserar för försvagade, stela eller felaktigt använda områden, kan vi effektivt behandla obalanser och smärta. 


Hur hjälper OptimumMetoden mig?

  • Lindrar och eliminerar smärta effektivt.
  • Identifierar och behandlar grundorsakerna till dina smärtor.
  • Anpassar behandlingen efter dina individuella förutsättningar och behov.
  • Aktiverar, stärker och sträcker ut områden som har försvagats och blivit stela.
  • Återställer kroppens naturliga funktion av den Posturala kedjan
  • Återinrättar balans och förbättrar kroppshållning
  • Ökar din prestationsförmåga genom att optimera kroppens funktion

Vad menas med den Posturala Kedjan?

De posturala musklerna, ofta kallade våra hållningsmuskler, är de djupt liggande musklerna i kroppen. Dessa muskler fungerar som en sammanlänkad kedja som hjälper till att hålla kroppen upprätt och skyddar våra leder från överbelastning.

Ursprung till många av den moderna människans smärtor

Självklart kan smärtor uppstå från skador från olyckor men mycket av våra smärtor uppstår pga att vår kropp är inte anpassad för den moderna människans livsstil idag. Ursprungligen är den utformad för ett aktivt liv i naturen. När vi är barn är vi naturligt aktiva och genomgår olika faser av utveckling som stärker vår hållning. Vid åldern 2-4 år är vår posturala kedja vanligtvis välutvecklad och fungerar effektivt. Men med tiden blir vårt rörelsemönster begränsat och mindre spontant eftersom den moderna livsstilen sällan involverar det naturliga rörelsemönster som vi hade som barn. Istället spenderar vi allt mer tid stillasittande, bär skor och rör oss på ett mer förutbestämt och begränsat sätt. Detta leder till obalans i vår kropp vilket med stor sannolikhet sedan leder till smärtor av olika slag.

Hur en Optimum-session går till:

Varje session är cirka 90 minuter lång och inleds med en omfattande funktionsanalys där vi genomför ett antal rörelser för att identifiera begränsningar, stelhet och obalanser i kroppen. Din Optimumtränare går igenom dina livsstilsvanor och historik kring din kropp och välmående. Dessutom utforskar vi eventuella emotionella faktorer som kan bidra till smärtans grundorsak. Eftersom varje individ kommer till oss med unika behov, kan din Optimumtränare även välja att använda "hands on"-behandlingar, såsom funktionsmassage eller andra tekniker som ingår i OptimumMetoden om tränaren anser att detta kommer underlätta läkning och återfå funktion. 

Efter analysen får du tre skräddarsydda träningsprogram (large, medium och small) som är utformade för att adressera dina specifika obalanser och vi kommer att utföra Large programmet tillsammans så att du lär dig alla övningarna.  Dessa program syftar till att stärka och aktivera den posturala kedjan, vilket hjälper dig att återfå optimal funktion och bli smärtfri. Träningsprogrammen är designade så att de ska passa dina unika behov och består av enkla övningar som kan göras av såväl elitgymnaster som dig som är helt otränad. 

Innan du går kommer du att få dina skräddarsydda program skickade till dig digitalt. Du kan välja att få alla rörelser presenterade antingen i ett utskrivet dokument med detaljerade instruktioner eller i form av videor där du kan se och höra hur varje rörelse utförs.


Innan vårt första möte får du en länk till ett frågeformulär. Det är viktigt att du fyller i detta formulär med information om dina livsstilsvanor, kroppshistorik, eventuella skador och trauman.

Din Optimumtränare i Skövde:

Maria Strömberg 

Utbildad av Marcus Greus vid OptimumAcademy, Maria är en högt erfaren och inkännande livsterapeut. Med en gedigen erfarenhet sedan 2005 har hon arbetat med människors fysiska, emotionella och mentala obalanser. Maria är en av grundarna till Skövde YogaCentrum, där hon regelbundet håller yogaklasser.

Utöver sin träning vid OptimumAcademy har Maria en kandidatexamen i psykologi och en tvåårig universitetsutbildning som Mindfulnesslärare.

Hennes lyhörda, omsorgsfulla och empatiska tillvägagångssätt gör att hon kan läsa och förstå sina kunders behov, både för stunden och på lång sikt. Maria har en unik förmåga att skapa en känsla av synlighet, gehör och trygghet för alla sina klienter. 

Om du har några frågor och funderingar kring OptimumMetoden tveka inte att höra av dig. Antingen via telefon, sms eller fyll i formuläret här. 

Jag önskar dig varmt välkommen till min nya Optimum Klinik i i Skövde YogaCentrums lokaler. 
Maria Strömberg: 0727348242
Mejl: mindfulnesskallan@gmail.com

Lokal: Barrstigen 1 D
Skövde YogaCentrum