Ett uppvaknande retreat där vi vaknar upp till våra sinnen. Vi känner in och lyssnar av kropp, sinne och ande(tag). Vi tar en välförtjänt paus från våra vardagliga krav och ideer kring hur saker ting bör eller inte bör vara. En läkande semester från vår personlighet och allt organiserande/planerande.

Omfamnande av upplevelsen av här och nu träder vi in i det vakna, nyfikna och öppna sinnet. Här genomsyras vår upplevelse av att vara starkt närvarande och i kontakt med oss själva på ett djupare, läkande och rogivande sätt. En kontakt som fyller på, återhämtar och ger dig energi och livslust. Du kommer att glimta det oändliga utrymmet som finns bortom alla krav och måsten. 

 En stillsam helg där du får möta dig själv som vaken, frisk, rofylld, där din kropp och ditt andetag får utrymme att samspela och avnjutas. En helg för att stärka och återhämta kroppen och sinnet och där allt genomsyras av en stark känsla av gemenskap i här & nu.  Då det finns båda naturpool och badtunna på Skärv Linas Gård så vi kittlar våra sinnen och tar läkande kalla/varma bad för de som vill. 

LEDORD

ACCEPTANS

Jag finns här. Jag är här. Allt är som det ska.  


RETREATKOSTNADER:

2350 - 3150 kr hela helgen (1250 kr endast lördagen)
Max antal:
10 personer (som bor över) 
Var med endast Lördag: 8:00 - 18:00 1250 kr (2 platser)

 

BOENDEALTERNATIV:

4 platser 2350 kr/per person (delat rum med 4) 

2 platser  2550 kr per person (dubbelsäng) 

2 platser  2750 kr (enkelsäng) 2 person per rum 

2 platser 3150 kr (dubbelsäng) eget rum 


Y O G A

Vi utövar Iyengaryoga som är en yogaform med starkt fokus på linjering och att jobba utifrån kroppens förmåga/behov. Kroppen ska inte tvingas in i en ställning istället ska ställning modifieras för kroppens behov med hjälp av redskap och kunskap kring hur man ska röra kroppen i positionerna.  Yogan varierar från vilande, öppnade till mer dynamisk och stärkande. 

Med hjälp av redskap och rikligt med instruktioner från läraren är Iyengaryoga särskilt bra för dig som vill öka kunskap  och förståelse kring kroppen, kroppen i yogapositioner, hur du kan använda yoga/yogapositioner för att skapa god hållning och goda förutsättningar för kropp/sinne. 


MINDFULNESSMEDITATION 
Ett kraftfullt och effektivt verktyg för att uppleva ökat välbefinnande, minska stress och mer och mer acceptans till dig själv, andra och livet i det stora hela. Meditation påverkar vår hjärna på många gynnsamma sätt vilket i sin tur påverkar vår upplevelse av livet till det mer positiva som i sin tur har en påverkan på hjärnan på ett positivt sätt. Med meditation stärks koncentrationsförmågan både dynamiskt (man kan medvetet förflytta fokus dit man önskar) och förmåga att hålla fokus på en sak.


REFLEKTION
Med hjälp av öppna frågor undersöker vi och närmar vi oss hjärtat av att leva ett mer närvarande, autentiskt och levande liv. 

 

GUIDE/RETRATLEDAREN
Maria Strömberg leder hela retreaten. Maria är van att leda både Yoga- och Mindfulnessretreats och är en naturlig handledare och coach. Hon har lärt ut Yoga & Meditation i över 11 år och är en mycket omtyckt och uppskattad lärare. Maria är spontan, intuitiv och leder med hjärtat i alla lägen. Du kan tryggt luta dig tillbaka och låta dig omfamnas av Marias varma och starka energi och njuta av den resa/semester som retreaten erbjuder.

 


Bilder från Skogsretreaten Ro & Livslust 2021.