YOGA & MEDVETEN NÄRVARO

Med Sara K S Bengtsson (@YOGARASARA)

FREDAG KURS ASHTANGA-LAGOM

Tid: 11:00- 12:00
Start: 12 Januari
Kostnad: 144 - 245 kr per tillfälle

Totalt 18 gånger under våren (uppehåll 16/2, 29/3, 10/4) med sista tillfälle 31/5.

 

Passar både nybörjare och erfarna.

 

Varje fredag under hela våren är du välkommen att utöva Ashtanga-lagom, som är en flödande, fysisk yoga som syftar till att träna din kropp och ditt sinne till styrka och smidighet.

Yogan är baserad på i huvudsak ashtangayogans första serie. Vinyasan (rörelserna) utförs i takt med dina andetag med en speciell andningsteknik. Alla rörelser och positioner kan anpassas efter individen och dagsformen och därför kan alla vara med. Alla rörelser instrueras/visas av läraren.

Denna version av ashtangayoga är lagom genom att också inkludera förberedande övningar som hjälper din kropp. Den förutsätter inte att du är stark och smidig. Den strävar efter att hitta din balans i din kropp, inte efter att prestera och uppnå ett perfekt utseende av de olika positionerna. Den ställer inga krav på dagligt utövande utan är anpassad för att vara lagom en gång i veckan (vilket anpassas efter individen i möjlig mån).

 

Välj din dos:

Period 1 - 9 gånger (12/1 - 15/3) - 1800 kr

Period 2 - 9 gånger (22/3 - 31/5) - 1800 kr

Period 1 & 2 - 18 gånger - 3200 kr

Drop-in (boka för att få information) - 245 kr/tillfälle

 

Du är välkommen att också kombinera med MediYoga (se nedan) kl 12:15 - 13:15, vilket ger ytterligare reducerat pris. 


FREDAG KURS MEDIYOGA

Tid: 12:15- 13:15
Start: 12 Januari
Kostnad: 144 - 245 kr per tillfälle

Totalt 18 gånger under våren (uppehåll 16/2, 29/3, 10/4) med sista tillfälle 31/5.

 

Passar både nybörjare och erfarna.

 

Varje fredag under hela våren är du välkommen att utöva MediYoga, som är en evidens-baserad yoga som som utvecklats i Sverige genom forskning sen 1998. Publicerad forskning på MediYoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet.

Praktiskt innehåller MediYoga andningsövningar, metoder för avslappning, meditationstekniker och lättare rörelser. Allt med ett fokus på medveten närvaro.

 

För mer information om MediYoga kan du läsa här: https://mediyoga.se/.

 

Välj din dos:

Period 1 - 9 gånger (12/1 - 15/3) - 1800 kr

Period 2 - 9 gånger (22/3 - 31/5) - 1800 kr

Period 1 & 2 - 18 gånger - 3200 kr

Drop-in (boka för att få information) - 245 kr/tillfälle

 

Du är välkommen att också kombinera med Ashtanga-lagom (se ovanför) kl 11:00 - 12:00, vilket ger ytterligare reducerat pris. 


 

MÅNDAG KURS FÖR DIG MED STILLASITTANDE ARBETE 

Tid: 17:15 - 18:45
Datum: KOMMANDE
Kostnad: kr, 5 tillfällen
Antal deltagare: max 8 (liten grupp)

FULLBOKAD! (hör av dig om du vill anmäla dig till väntelista)

Långvarigt stillasittande är påfrestande för kroppen och kan vara sjukdomsframkallande. Det skapar ofta obalans i kroppen med tilltagande stelhet, värk och försvagade muskler som följd.
Denna kurs är utformad att arbeta specifikt med de områden i kroppen som främst drabbas och för att motverka negativa effekter som kan uppstå på grund av stillasittande. Kursen passar dig som på grund av stillasittande arbete eller av andra orsaker har värk eller stelhet i nacke/skuldror eller ländrygg/höfter.

Med en välavvägd kombination av yoga-, stretch- och styrkeövningar börjar vi i ett lugnt tempo och fortsätter under kursens gång med gradvis ökande intensitet utifrån individens behov. Läraren förklarar varför övningarna är viktiga och hur de påverkar kroppen. I varje tillfälle ingår också avslappnande övningar.

 

SARA K S BENGTSSON

yogarasara@gmail.com

 

Yogalärare i ashtangayoga och från Dec 2023 Certifierad lärare i MediYoga enligt MOSI. Utbildad forskare inom medicin och kliniska studier. Lång erfarenhet inom sång med flera internationella medaljer i körsång (barbershop-stil), med en passion för sångmeditation.

 

Mina ledord för träning av kropp och hjärna: livsglädje, levnadsfunktion, hållbarhet, hjärnhälsa, energi, självkännedom, acceptans, kunskap.

 

Yoga har gett mig så mycket! Från början, en kropp med mindre värk, mer styrka och smidighet. Längre fram, mer kärlek till mig själv och till min omgivning. Yoga har hjälpt mig att skapa mer kärlek, tillfredsställelse och ökad fysisk och emotionell funktion i mitt liv. Jag känner stor tacksamhet och glädje att kunna hjälpa andra att skapa detta åt sig själva!


Följ mig på Instagram för tips och information om kurser! 

Instagram: @yogarasara

Hemsida: www.yogara.se

Facebook: Yogara Skövde

Har du frågor om kursinnehållet är du varmt välkommen att kontakta mig på yogarasara@gmail.com

Vi ses!