YOGA & MEDVETEN NÄRVARO

Med Sara K S Bengtsson (@YOGARASARA)

FREDAG MEDIYOGA PROVA-PÅ

Tid: 12:15- 13:30

19, 26 April, 3 Maj
Kostnad: 825 kr

 

Bättre sömn! Minskad oro och ångest! Minskad smärta! Ökad livskvalitet! Två tillfällen av prova-på MediYoga med introduktion till MediYoga-appen där du kan fortsätta på egen hand efter kursens slut.

 

MediYoga är en evidens-baserad yoga som som utvecklats i Sverige genom forskning sen 1998. Publicerad forskning på MediYoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet.

Praktiskt innehåller MediYoga flera verktyg som tränas metodiskt, enskilt eller i kombination;

  • Medveten närvaro
  • Andningsövningar
  • Fysisk aktivitet
  • Meditation

Träningen kan utföras av alla, även för den som har fysiska begränsningar. Träningen individanpassas utifrån förutsättningar och behov. Syftet med träningen är ökad livskvalitet genom ökad funktion både fysiskt och psykologiskt.

 

Osäker på om MediYoga är för dig? Här finns ett 20-minuters prova-på pass.

Mer information från MediYoga Institutet.

Titta gärna in på min hemsida.


TORSDAG KURS FÖR DIG MED STILLASITTANDE ARBETE

- FÖR GLÄDJE & FOKUS PÅ JOBBET 

Tid: 19:20 - 20:50
Startdatum: 22/2

6 tillfällen med uppehåll 28/3
Kostnad: 1725kr Boka-tidigt-pris: 1425kr, gäller t.o.m 6/2!

Känner du koncentrationssvårigheter på jobbet? Har du ont i nacke och skuldror? Känner du dig ofokuserad och stressad? Då är den här kursen för dig!

Stress och långvarigt stillasittande är påfrestande för kroppen och kan vara sjukdomsframkallande. Det skapar ofta obalans i kroppen med tilltagande stelhet, värk och försvagade muskler som följd. Det kan ge ökad inflammation, koncentrationssvårigheter, försämrad prestation och nedstämdhet.

Denna kurs är utformad att arbeta specifikt för att uppnå minskad värk i nacke och skuldror, ge styrka och balans i kroppen, skapa ökat fokus och koncentrationsförmågor, minsta stressupplevelsen och stärka kroppens mekanismer för att hantera stress. 

Målet med kursen är att du ska känna en större arbetsglädje tack vare ett bättre arbetsfokus med minskade störningsmoment som värk och stress. 

Med en välavvägd kombination av yoga-, och styrkeövningar, andnings- och meditationstekniker börjar vi i ett lugnt tempo och fortsätter under kursens gång med gradvis ökande intensitet utifrån individens behov. Läraren förklarar varför övningarna är viktiga och hur de påverkar kroppen.

Titta gärna in på min hemsida.

 


FREDAG KURS ASHTANGA-LAGOM

Tid: 11:00- 12:00
KOMMANDE

 

Passar både nybörjare och erfarna.

Intag kontinuerligt när det finns plats. Anmäl intresseanmälan via boka-knappen här ovanför.

 

Varje fredag under hela våren är du välkommen att utöva Ashtanga-lagom, som är en flödande, fysisk yoga som syftar till att träna din kropp och ditt sinne till styrka och smidighet.

Yogan är baserad på i huvudsak ashtangayogans första serie. Vinyasan (rörelserna) utförs i takt med dina andetag med en speciell andningsteknik. Alla rörelser och positioner kan anpassas efter individen och dagsformen och därför kan alla vara med. Alla rörelser instrueras/visas av läraren.

Denna version av ashtangayoga är lagom genom att också inkludera förberedande övningar som hjälper din kropp. Den förutsätter inte att du är stark och smidig. Den strävar efter att hitta din balans i din kropp, inte efter att prestera och uppnå ett perfekt utseende av de olika positionerna. Den ställer inga krav på dagligt utövande utan är anpassad för att vara lagom en gång i veckan (vilket anpassas efter individen i möjlig mån).

Osäker på om ashtanga-lagom är för dig? Här finns ett 25 minuters prova-på-pass.

Titta gärna in på min hemsida.

SARA K S BENGTSSON, Med. Dr.

yogarasara@gmail.com

 

Certifierad instruktör MediYoga enligt MOSI och yogalärare i ashtangayoga. Utbildad forskare inom medicin och kliniska studier. Jobbar numera också som statistisk programmerare i läkemedelsstudier. Lång erfarenhet inom sång med flera internationella medaljer i körsång (barbershop-stil), med en passion för sångmeditation.

 

Sara håller grund- och fortsättningskurser i yoga baserade på Ashtangayoga, kurser i Mediyoga och specialkurser utvecklade för människor med stillasittande arbete. Se Saras hemsida för mer information om alla kurser. 

 

Mina ledord för träning av kropp och hjärna: livsglädje, levnadsfunktion, hållbarhet, hjärnhälsa, energi, självkännedom, acceptans och kunskap.

 

Yoga har gett mig så mycket! Från början, en kropp med mindre värk, mer styrka och smidighet. Längre fram, mer kärlek till mig själv och till min omgivning, fokus på arbetet och högre prestationsförmåga. Yoga har hjälpt mig att skapa mer kärlek, tillfredsställelse och ökad fysisk och emotionell funktion i mitt liv. Jag känner stor tacksamhet och glädje att kunna hjälpa andra att skapa detta åt sig själva!


Följ mig på Instagram för tips och information om kurser! 

Instagram: @yogarasara

Hemsida: www.yogara.se

Facebook: Yogara Skövde

Har du frågor om kursinnehållet är du varmt välkommen att kontakta mig på yogarasara@gmail.com

Vi ses!