Y O G A

Med Therese Grane

 


TISDAG  HATHAYOGA & YINYOGA

Tid:17:15 - 18:45 
Datum:  3/9  Nivå: för
 ALLA
Kostnad: 2777 kr för 12 tillfällen

Denna yogakurs innehåller både Hathayoga och Yinyoga varannan gång, där vi nyfiket utforskar kroppen både i stillhet och i rörelse, passivt och aktivt. Du får prova olika tekniker för meditation och vi sitter en stund varje gång och utforskar vårt sinne, vårt andetag, våra tankar, känslor, och vår kropp. Vi observerar vårt här och nu precis som det är utan att värdera eller döma. Olika andningsövningar är också ett stående inslag vid varje tillfälle och du kommer även att få möta Restorative Yoga (vilande Yoga) och Yoga Nidra vid något tillfälle.

Läs gärna mer på min hemsida


TISDAG YINYOGA & MEDITATION

Tid: 19:00 - 20:30
Datum: 3/9
Nivå: för ALLA
Kostnad: 2777 kr för 12 tillfällen

En återhämtande kurs för dig som känner att du behöver lära dig att komma ner i varv, hitta återhämtning och vila på ett effektivt och kanske helt nytt sätt. Du kommer att få verktyg som du kan använda dig av hemma för att landa i kroppen och lugna sinnet. Du kommer att få möta framförallt Yin Yoga men även prova Restorative Yoga och Yoga Nidra. Även meditation och andningsövningar ingår i kursen. Några ord från senaste kursen: Behövlig, återhämtande, samhörighet, behaglig, tänkvärd, utvecklande, själspåfyllande, otroligt rogivande, avslappnande, lugn, livsbejakande, självreflektion, harmoni, glädje, äkthet, självuppskattning, väg till frihet

Titta gärna in på min hemsida


ONSDAG -  GRAVIDYOGA med förlossningsförberedelse

Tid: 16:45 - 18:15   Start: 4/9 nivå: För ALLA
Kostnad: 1555 kr 6 tillfällen

En mycket uppskattad kurs på 6 ggr. Kursen är för dig som är över vecka 13. Under kursen använder oss av mjuka rörelser, mindfulness och undersöker vårt andetag, vårt sinne och vår kropp som är under förändring och du skapar en kontakt med ditt växande barn. Varje yogaklass avslutas med en skön vila.

Läs gärna mer på min hemsida


ONSDAG -  MAMMA & BEBIS Yoga

Tid: 10:30 - 11:30   Start: 18/9  Nivå: för ALLA
Kostnad: 999 kr 4 tillfällen

Detta är en kurs där vi fokuserar på att återhämta, mjukgöra, stärka, hela, läka och hitta tillbaka till kroppen genom yoga efter en lång graviditet. Vi kommer även att öva på att hitta lugn, stabilitet, balans och närvaro i sinnet genom mindfulness, meditation och olika andningsövningar. Bebisen får bestämma, så ibland kanske du matar eller tröstar och övar på att göra detta i medveten närvaro (mindfulness) och att acceptera det som är just nu. Vi kommer även att prova babymassage och göra en massagesaga som du får med hem. Kursen passar dig som har en bebis från minst 1 månad (längre vid kejsarsnitt) eller när du känner dig redo och fram tills din bebis börjar röra sig runt i rummet (ca 6-8 mån) Du kan vara nybörjare i yoga.

Läs gärna mer på min hemsida


MÅNDAG -  ÅTERHÄMTANDE YOGA  (hålls vis simsjön)

Tid: 17:45 - 19:30  med 4 ggr
Start: 9/9 & 4/11
  Nivå: För ALLA
Kostnad: 1444

En mycket återhämtande kurs med Restorative yoga på 6 tillfällen för dig som känner att du behöver lära dig att komma ner i varv ännu mer och hitta nödvändigt återhämtning och vila på ett effektivt och kanske helt nytt sätt. Du kommer att få verktyg som du kan använda dig av hemma för att landa i kroppen och lugna sinnet. Du får möta både Restorative yoga, vilande Yinyoga, Yoga Nidra, meditation, olika andningsövningar och lite annat smått och gott, som tillsammans hjälper oss till en större närvaro och en lugnare tillvaro i vår vardag. En trygg och stilla stund med bara dig.
Titta gärna in på min hemsida


Mejl: therese@halsaochharmoni.com

Therese Grane

Jag var mitt i livet, nyförlöst med akut kejsarsnitt och mitt i ett husbygge och mitt liv var kaos. Jag hade enorma krav på mig själv och levde med ständigt dåligt samvete, rädsla, skam, skuld och förde en hemsk kamp mot mig själv och min kropp… Jag hade en enorm längtan efter att få tid för mig själv, få känna glädje, känna mig värdefull, hitta, älska och lära känna mig själv igen… ”mig själv” som jag trodde att jag tappat bort på livets väg och jag visste inte hur jag skulle hitta tillbaka ”hem” igen…

Flera år senare dök yogan upp i mitt liv, tack vare ett trasigt knä, som gjorde att jag inte kunde köra på som vanligt och fortsätta leda gympa som jag brukade. Jag hade provat innan men kände mig då alldeles för rastlös.. Jag hade varit med om mitt andra akutsnitt ganska nyligen och jobbade även extra på helgerna för att hitta nåt annat att göra.

Livet visade mig vägen, tack vare det onda knät och gav mig chansen att för första gången få umgås med mig själv, utan att döma, värdera eller jämföra mig med någon annan och jag tog den chansen!  

Jag har såå mycket att tacka yogan, meditationen och min personliga resa för! Utan mötet med dessa och med allt annat i livet, både utmaningar och medgångar, så hade jag inte varit den jag är idag. Jag är så ödmjuk inför livet och resan jag hittills fått göra genom livet, har lärt mig otroligt mycket. Och alla fantastiska möten med många vackra själar som också visat mig vägen på olika sätt. Jag är så ofantligt tacksam över vad livet har erbjudit mig och erbjuder mig varje dag och att jag lärt mig uppskatta även det lilla och enkla i livet. Detta mycket tack vare regelbunden meditation och vistelse i naturen varje dag med min hund. Även min älskade familj och platsen vi bor på vid Simsjön är idag en stor källa till glädje, tacksamhet och kärlek!

Jag tackar livet varje dag