Y O G A

Med Therese Grane

 

MÅNDAG - MAMMA & BEBIS YOGA

Tid: 10:30 - 11:30 Start: 13/9 4 tillfällen
Kostnad: 695 kr 

Vi fokuserar på att återhämta, mjukgöra, stärka, hela, läka och hitta tillbaka till kroppen genom yoga efter en lång graviditet. Vi kommer även att öva på att hitta lugn, stabilitet, balans och närvaro i sinnet genom mindfulness, meditation och olika andningsövningar. Vi kommer även att prova babymassage och göra en massagesaga som du får med hem.

Titta gärna in på min hemsida


TISDAG  NÄRVARONS KRAFT - Yoga för alla

Tid:17:15 - 18:15 eller 19:00: 20:30 
Datum:  7/9 - 30/11 
Kostnad: 2375 kr 12 tillfällen

Dessa yogakurser innehåller både Hathayoga och Yinyoga varannan gång, där vi nyfiket utforskar kroppen både i stillhet och i rörelse, passivt och aktivt. Du får prova olika tekniker för meditation och vi sitter en stund varje gång och utforskar vårt sinne, vårt andetag, våra tankar, känslor, och vår kropp. Vi observerar vårt här och nu precis som det är utan att värdera eller döma. Olika andningsövningar är också ett stående inslag vid varje tillfälle och du kommer även att få möta Restorative yoga (vilande yoga) vid något tillfälle.

Titta gärna in på min hemsida


TORSDAG -  FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE GRAVID YOGA

Tid: 16:15 - 17:30   Start: 9/9 
Kostnad: 1195 kr 6 tillfällen

En mycket uppskattad kurs på 6 ggr. Kursen är för dig som är över vecka 13. Under kursen använder oss av mjuka rörelser, mindfulness och undersöker vårt andetag, vårt sinne och vår kropp som är under förändring och du skapar en kontakt med ditt växande barn. Varje yogaklass avslutas med en skön vila. 


TORSDAG -  ÅTERHÄMTANDE YOGA

Tid: 16:15 - 17:30   Start: 21/10 För Nybörjare
Kostnad: 1095 kr 6 tillfällen

En återhämtande kurs för dig som känner att du behöver lära dig att komma ner i varv, hitta återhämtning och vila på ett effektivt och kanske helt nytt sätt. Du kommer att få verktyg som du kan använda dig av hemma för att landa i kroppen och lugna sinnet. Du kan läsa mer om Yinyoga och Restorative yoga längre ner på sidan. Även meditation och andningsövningar ingår i kursen. Några ord från senaste kursen: Behövlig, återhämtande, samhörighet, behaglig, tänkvärd, utvecklande, själspåfyllande, otroligt rogivande, avslappnande, lugn, livsbejakande, självreflektion, harmoni, glädje, äkthet, självuppskattning, väg till frihet


SÖNDAG -  SÖNDAGSFRID

Datum: 10/10, 7/11 och 28/11Tid: 17:55 - 19:30   
Kostnad: 

Nästan två timmars återhämtning och lugn för både kropp och sinne och samtidigt ett nyfiket utforskande av dessa med hjälp av meditation, andning, Yin- och Restorative yoga. På en trygg och lugn plats där du kan släppa taget om allt för en stund.

therese@halsaochharmoni.com

Therese Grane

Jag var mitt i livet, nyförlöst med akut kejsarsnitt och mitt i ett husbygge och mitt liv var kaos. Jag hade enorma krav på mig själv och levde med ständigt dåligt samvete, rädsla, skam, skuld och förde en hemsk kamp mot mig själv och min kropp… Jag hade en enorm längtan efter att få tid för mig själv, få känna glädje, känna mig värdefull, hitta, älska och lära känna mig själv igen… ”mig själv” som jag trodde att jag tappat bort på livets väg och jag visste inte hur jag skulle hitta tillbaka ”hem” igen…

Flera år senare dök yogan upp i mitt liv, tack vare ett trasigt knä, som gjorde att jag inte kunde köra på som vanligt och fortsätta leda gympa som jag brukade. Jag hade provat innan men kände mig då alldeles för rastlös.. Jag hade varit med om mitt andra akutsnitt ganska nyligen och jobbade även extra på helgerna för att hitta nåt annat att göra.

Livet visade mig vägen, tack vare det onda knät och gav mig chansen att för första gången få umgås med mig själv, utan att döma, värdera eller jämföra mig med någon annan och jag tog den chansen!  

Jag har såå mycket att tacka yogan, meditationen och min personliga resa att för! Utan mötet med dessa och med allt annat i livet, både utmaningar och medgångar, så hade jag inte varit den jag är idag. Jag är så ödmjuk inför livet och resan jag hittills fått göra genom livet, har lärt mig otroligt mycket. Och alla fantastiska möten med många vackra själar som också visat mig vägen på olika sätt. Jag är så ofantligt tacksam över vad livet har erbjudit mig och erbjuder mig varje dag och att jag lärt mig uppskatta även det lilla och enkla i livet. Detta mycket tack vare regelbunden meditation och vistelse i naturen varje dag med min hund. Även min älskade familj och platsen vi bor på vid Simsjön är idag en stor källa till glädje, tacksamhet och kärlek!

Jag tackar livet varje dag