Y O G A  &  D A N S

Med Maria Ekenstierna

 

Y O G A

TISDAGAR YINYOGA

Tid: 16:30 - 18:00 eller 
18:30 - 20:00
Datum:  14/9 - 23/11 (uppehåll v 44) 

Kostnad: 2000 kr 10 tillfällen


D A N S

FREDAGSMYS FRIGÖRANDE DANS

Tid: 16:30 - 18:00
Datum:  10/9, 15/10,  19/11  

Kostnad: 200 kr /tillfälle 

 

 

Maria Ekenstierna
0709–585754
ekenstiernafriskvard.se

Pandemin har varit utmanande för många av oss, även mig. Mina kurser fick ta en paus men till min stora glädje kan jag nu starta upp yoga och dans igen hösten 2021.

Jag har ett stort intresse och och tilltro till människans egen inneboende kraft och självläkande förmågor. Jag brinner för antistress och återhämtning då jag själv har erfarenhet av utmattning och träffar så många andra som drabbats.  Jag är legitimerad sjuksköterska sedan 2004. Den frigörande dansen och utbildningen till dansinspiratör 2003-2004 innebar en vändning i mitt liv. Jag brukar beskriva den som början på mitt levande liv. Då väcktes något i mig och jag började känna, lyssna på min kropp och in till mig. Jag blir aldrig färdig och jobbar fortfarande på att hitta mig själv och leva mitt liv och att våga vara jag. Jag vill inspirera dig att hitta din väg att lära känna, lyssna på, acceptera och älska den du är med allt vad det innebär.  Att få bevittna andra hitta hem till sig är det finaste jag vet och det driver mig ständigt vidare. Kurser i Frigörande dans har jag haft sedan 2006 och samma år gick jag en utbildning till diplomerad massör. 2007 startade jag mitt företag och erbjöd då svensk klassisk massage och Frigörande danskurser.

2013 startade jag kurser i Ayurvedayoga i Åsen, Karlsborg då jag blev färdig Ayurvedayogalärare. Yogan utökades 2015 då jag gick min första grundkurs i Yinyoga för Magdalena Mecweld. Yinyogan är fantastisk och jag har senare utökat med två fördjupningskurser. Jag har personligen upplevt och upplever så mycket gott av yinyogan i form av minskade migränanfall och ökat inre lugn. Deltagarna vittnar om allt ifrån klarare tankar, hjälp att ta viktiga steg i livet, minskad smärta i rygg, knän m.m, ökad rörlighet och helt enkelt en bättre livskvalitet. Jag har oftast små yogagrupper vilket ger en fin gruppkänsla och möjlighet till individuell hjälp och anpassning av yinyogan.

2018 utökade jag kunskapsbanken med Breathwalk, yoga till fots i naturen. En yogaform som har sitt ursprung i Kundaliniyogan. 2018-2019 gick jag utbildningen Traumaanpassad yoga och dans för Josefin Wikström. En viktig pusselbit i arbetet för att motverka stressens negativa effekter på oss. Jag kan erbjuda stressreducerande yoga som är en mjuk hathayoga.

Mer om frigörande dans, yoga och massage finns att läsa på min hemsida.