M I N D F U L N E S S   &   M E D I T A T I O N  


All yoga har en grund i mindfulness och medveten närvaro, men all yoga använder inte meditationstekniker eller tekniker där du som utövare använder din kropp och ditt sinne för att specifikt öka medveten närvaro, så kallad mindfulness. 

MEDIYOGA

MediYoga, som är en evidens-baserad yoga som som utvecklats i Sverige genom forskning sen 1998. Publicerad forskning på MediYoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet.

Praktiskt innehåller MediYoga andningsövningar, metoder för avslappning, meditationstekniker och lättare rörelser. Allt med ett fokus på medveten närvaro.

För ännu mer information om MediYoga som metod och olika forskningsresultat kan du läsa här: https://mediyoga.se/.

MINDFUL QIGONG

Mindful QiGong är meditation i rörelse. Lugna, mjuka och långsamma rörelser. Vi övar oss att vara medvetet närvarande i nuet ( Mindful ) med kroppen, sinnet och andetaget. För dig som behöver återhämtning och "samla" energi.

Varje lärare är unik och så är varje kurs eller klass. Läs under respektive kurs för mer information om varje yogaform som erbjuds just nu. De flesta av våra kurser är lämpliga för både nybörjare och mer erfarna.

Just nu erbjuder vi följande kurser med mindfulness & meditation i fokus:

 

MEDIYOGA
För dig som vill skapa lugn, livskvalitet och minska stress i kroppen

Teknik: MediYoga enligt MOSI

MediYoga som är en stillsam yogaform med andningsövningar, lättare rörelser och meditationstekniker.

Kursens Innehåll:

Varje fredag under hela våren är du välkommen att utöva MediYoga, som är en evidens-baserad yoga som som utvecklats i Sverige genom forskning sen 1998. Publicerad forskning på MediYoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet.

Praktiskt innehåller MediYoga andningsövningar, metoder för avslappning, meditationstekniker och lättare rörelser. Allt med ett fokus på medveten närvaro.

Detta är en kurs som sträcker sig över halva eller hela vårterminen (du väljer dos). Alla kan delta! Oberoende av om du är nybörjare eller van yogautövare och oberoende av din fysiska kapacitet så är du lika välkommen och kan dra nytta av MediYogans härliga effekter. 


MINDFUL QIGONG
För dig som vill samla livsenergi

Teknik: Mindful Qigong

Mindful Qigong innebär mjuka, lugna rörelse kombinerat med medvetenhet om kropp och andning.

Kursens Innehåll:

Just nu finns tillfälle för både prova-på och en längre kurs.

Vid prova-på för du möjlighet att testa Mindful Qigong innan du hoppar på kursen.

Kursen består av åtta träffar och tanken är att vi övar Mindful Qigong på egen hand mellan träffarna och delar våra erfarenheter när vi ses. Därför ses vi varannan vecka ( förutom sista tillfället då det bara är en vecka emellan) för att ge utrymme för egen praktik. Du tränar Mindful Qigong med hjälp av en e-kurs via Mindfulnesscenter. Du får tillgång till inlogg och e-kurs när avgiften är betald.


Mindfulnessretreat
En helgretreat för dig som söker tystnad och vill öka självinsikt, minska stress och öka välbefinnande i vardagen. En helg för dig som vill lära dig om hur du kan använda mindfulness och mindfulnessmeditationsövningar för att stärka och boosta din mentala hälsa.