M I N D F U L N E S S   &   M E D I T A T I O N  


All yoga har en grund i mindfulness och medveten närvaro, men all yoga använder inte meditationstekniker eller tekniker där du som utövare använder din kropp och ditt sinne för att specifikt öka medveten närvaro, så kallad mindfulness.

 

MediYoga är en yogaform utvecklad i Sverige som bygger på vetenskapligt bevisade metoder för bland annat minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet. Mer text kommer...

 

Mindful QiGong är meditation i rörelse. Lugna, mjuka och långsamma rörelser. Vi övar oss att vara medvetet närvarande i nuet ( Mindful ) med kroppen, sinnet och andetaget. För dig som behöver återhämtning och "samla" energi.

 

Varje lärare är unik och så är varje kurs eller klass. Läs under respektive kurs för mer information om varje yogaform som erbjuds just nu. De flesta av våra kurser är lämpliga för både nybörjare och mer erfarna.

 

Just nu erbjuder vi följande kurser med mindfulness & meditation i fokus:

 

MediYoga, som är en evidens-baserad yoga som som utvecklats i Sverige genom forskning sen 1998. Publicerad forskning på MediYoga visar på minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, sänkt blodtryck, ökad livskvalitet och ökad sömnkvalitet.

Praktiskt innehåller MediYoga andningsövningar, metoder för avslappning, meditationstekniker och lättare rörelser. Allt med ett fokus på medveten närvaro.

För ännu mer information om MediYoga som metod och olika forskningsresultat kan du läsa här: https://mediyoga.se/.


Mindfulnessretreat
En helgretreat för dig som söker tystnad och vill öka självinsikt, minska stress och öka välbefinnande i vardagen. En helg för dig som vill lära dig om hur du kan använda mindfulness och mindfulnessmeditationsövningar för att stärka och boosta din mentala hälsa.