Maria Ekenstierna

Cert. Ayurveda-, Yin- och traumaanpassad yogalärare

0709–585754

Hör av dig om du har några frågor:

Massage, yoga och frigörande dans

Jag har ett stort intresse och och tilltro till människans egen inneboende kraft och självläkande förmågor. Jag brinner för antistress och återhämtning då jag själv har erfarenhet av utmattning och träffar så många andra som drabbats.  Jag är legitimerad sjuksköterska sedan 2004. Den frigörande dansen och utbildningen till dansinspiratör 2003-2004 innebar en vändning i mitt liv. Jag brukar beskriva den som början på mitt levande liv. Då väcktes något i mig och jag började känna, lyssna på min kropp och in till mig. Jag jobbar fortfarande på att hitta mig själv och leva mitt liv och att våga vara jag. Jag vill inspirera dig att hitta din väg att lära känna, lyssna på, acceptera och älska den du är med allt vad det innebär.  Att få bevittna andra hitta hem till sig är det finaste jag vet och det driver mig ständigt vidare. 2008 lämnade jag sjuksköterskeyrket och har sedan dess helt eller delvis ägnat mig åt mitt friskvårdsföretag.

Jag är diplomerad massör sedan 2007 och jobbar med svensk klassisk massage anpassade efter vad just du behöver. Det kan innebära alltifrån en lugn avslappningsmassage till en mer djupgående behandling.

2013 startade jag kurser i Ayurvedayoga i Åsen, Karlsborg då jag blev färdig Ayurvedayogalärare. Yogan utökades 2015 då jag gick min första grundkurs i Yinyoga för Magdalena Mecweld. Yinyogan är fantastisk och jag har senare utökat med två fördjupningskurser. Jag har personligen upplevt och upplever så mycket gott av yinyogan i form av minskade migränanfall och ökat inre lugn.

Deltagarna vittnar om allt ifrån klarare tankar, hjälp att ta viktiga steg i livet, minskad smärta i rygg, knän m.m, ökad rörlighet och helt enkelt en bättre livskvalitet. Jag har oftast små yogagrupper vilket ger en fin gruppkänsla och möjlighet till individuell hjälp och anpassning av yinyogan.

2018-2019 gick jag utbildningen Traumaanpassad yoga och dans för Josefin Wikström. En viktig pusselbit i arbetet för att motverka stressens negativa effekter på oss. Jag kan nu även erbjuda stressreducerande yoga som är en mjuk hathayoga.

Mer om frigörande dans, yoga och massage finns att läsa på min hemsida.

© 2020 ALLA RÄTTIGHETER FÖRBEHÅLLNA